Εβδομάδα – Week

Εβδομάδα

Εβδομάδα είναι το χρονικό διάστημα από την πρώτη ώρα της Κυριακής ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δηλ. το χρονικό διάστημα επτά συνεχών ημερονυχτίων.

Η εβδομάδα αποτελείται από τις ημέρες  

Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο.

Η διαί[GLi]ρεση του χρόνου σε εβδομάδες ήταν γνωστή από τα πολύ παλιά χρόνια.

Οι Εβραίοι το Σάββατο το αφιέρωναν στην λατρεία του Θεού, σύμφωνα με την Τετάρτη εντολή του Μωσαϊκού Νόμου:

Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται, ότι ο Θεός εποίησε τον κόσμο σε έξη ημέρες και την εβδόμη αναπαύθηκε.

Οι Χριστιανοί πήραν την διαίρεση του χρόνου σε εβδομάδες από τους Εβραίους.

Η Χριστιανική θρησκεία θεωρεί ως ημέρα αργίας την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, που έχει το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (Κυριακή) για ανάμνηση της αναστάσεώς του.

Πρώτος ο Μέγας Κωνσταντίνος καθιέρωσε με διάταγμά του (321μ.Χ.)την Κυριακή ως ημέρα αργίας και αναπαύσεως. Η Χριστιανική θρησκεία έχει καθιερώσει επίσης και μία ολόκληρη εβδομάδα, κατά την οποία εoρτάζεται η ανάμνηση των Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και που ονομάζεται «Αγία Εβδομάδα», ή, «Εβδομάδα των Παθών».

Εγκυκλοπαιδική Επέκταση Για Την Εβδομάδα

Επίσης εβδομάδα, λέγεται η χρονική περίοδος των επτά ημερών. (όπως προαναφέρονται πάρα πάνω). Η διαίρεση του χρόνου σε επταήμερα ήταν γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια στους Αιγυπτίους, τους Βαβυλωνίους και τους Εβραίους, και από [GLi] αυτούς διαδόθηκε στους Έλληνες και στους Ρωμαίους και υιοθετήθηκε από τον Χριστιανισμό. Οι Ρωμαίοι είχαν αφιερώσει τις επτά ημέρες της εβδομάδας στους θεούς, Ήλιο, Σελήνη, Άρη, Ερμή, Δία, Αφροδίτη και Κρόνο.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *