Ηφαιστειώδη – Ifaisteiodi

ηφαιστειώδη (ή ηφαιστειακά) αέρια, volcanic,

Προϊόντα ηφαιστειακής έκρηξης, τα οποία είναι συγχρόνως, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο δυναμικός παράγοντας που προκαλεί την έξοδο στην επιφάνεια και εκτινάσσει στον αέρα τα υγρά και τα στερεά προϊόντα της ηφαιστειακής δράσης.

Στα αέρια προϊόντα της[GLi]ηφαιστειακής δραστηριότητας πρωτεύουσα θέση κατέχουν οι υδρατμοί που προέρχονται από την εξάτμιση του νερού το οποίο κυκλοφορεί στο εσωτερικό της Γης.

Επίσης έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη υδρογόνου ενώ, σπάνια, παρουσιάζεται και οξυγόνο.

Αρκετά συχνή είναι η παρουσία μεθανίου (CH4), διοξειδίου του θείου και υδρόθειου (H2S). Από την οξείδωση του υδρόθειου και του διοξειδίου του θείου δημιουργείται το ηφαιστειογενές αυτοφυές θείο, που είναι άφθονο σε πάρα πολλά ηφαίστεια, όπως στο Βεζούβιο, την Αίτνα, τη Σαντορίνη, τη Νίσυρο, το Σουσάκι, τη Μήλο κτλ. Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αφθονεί στα προϊόντα της ηφαιστειακής δράσης και παράγεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες κατά την τελευταία φάση της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *