Θεοφάνια – Epiphany

   Λέγονται αλλιώς Φώτα ή Επιφάνεια και αναφέρονται στη βάφτιση του Χριστού και τη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά την ώρα της βάφτισης (Θεοφάνια). Επίσης λέγονται και των Φώτων, όπως την λέγει ο λαός.

   Επίσης λέγει ο λαός για τα ρούχα της[GLi]βάφτισης που βάζει ο Νουνός στα παιδιά κατά την βάπτιση, λέγονται Φωτίκια.

   Ο Χριστός προτού αρχίσει τη δημόσια εμφάνισή Του και το σωτήριο έργο Του, ήρθε στον Ιορδάνη να βαφτιστεί από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Μέχρι την ώρα αυτή ο Ιωάννης κήρυττε ότι γνωρίζει τον ερχομό του Θεού στον κόσμο, αλλά δεν τον έχει αντικρίσει. Όταν είδε τον Ιησού να έρχεται προς αυτόν αναφώνησε πως αυτός είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας. Ο Ιωάννης[GLi]από έκπληξη και φόβο για τη θεία μεγαλειότητα του Ιησού αρνήθηκε να τον βαφτίσει και μόνο ύστερα από προσταγή του Ιησού δέχτηκε να το κάνει.

    Αμέσως μετά το βάφτισμα εμφανίστηκε  «εν είδει περιστεράς»  το Άγιο Πνεύμα και ακούστηκε η φωνή του άναρχου πατέρα να επιβεβαιώνει ότι ο βαπτιζόμενος είναι Υιός του Θεού (Ματθ. γ 13-17).

   Επίσης λέγετε η πάρα κάτω πρόταση.  (Έτσι «επεφάνη» Ο Ιησούς Χριστός στον κόσμο).

   Τα Θεοφάνια γιορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου[GLi]και την ημέρα αυτή γίνεται αγιασμός των υδάτων

Επεξηγήσεις Θεοφανίων

Τα άγια Θεοφάνια = Στην ομιλουμένη αναφέρεται στον πληθυντικό αριθμό.

Τα Θεοφάνια, ή, τα άγια Θεοφάνια

Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *