Κλιματισμός  –  Air Conditioning

Airconditions

Μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται η τεχνητή αλλαγή των κλιματικών συνθηκών ενός συγκεκριμένου χώρου, με σκοπό είτε .  .  .  . την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης στα άτομα του χώρου τούτου είτε τη δημιουργία καλύτερων όρων για τη συντήρηση[GLi]προϊόντων, όταν πρόκειται για βιομηχανικές μονάδες.

Για τη δημιουργία κλιματισμού χρειάζεται ολόκληρο σύστημα μηχανημάτων με τις ανάλογες εγκαταστάσεις τους, όπως είναι οι υγραντήρες, συσκευές ανανέωσης του αέρα, αγωγοί διανομής του κ.ά.

Ο κλιματισμός ενός κτιρίου γίνεται είτε από μια κεντρική μονάδα, που τον διανέμει σε όλα τα τμήματα του κτιρίου, είτε από μικρότερες μονάδες, που εξυπηρετούν ορισμένους μόνο χώρους του.

Η θέρμανση ενός χώρου επιτυγχάνεται με τη δίοδο του ατμοσφαιρικού αέρα μέσα από κατάλληλα θερμαντικά σώματα της συσκευής κλιματισμού, που τροφοδοτούνται με ατμό ή θερμό αέρα. Η ψύξη παράγεται συνήθως στις ίδιες εγκαταστάσεις με τη θέρμανση, με τη διαφορά ότι έχουμε κυκλοφορία ψυχρού αέρα στα ψυκτικά σώματα της συσκευής. Η ύγρανση γίνεται με σταγονίδια νερού, ενώ η αφύγρανση γίνεται με συμπύκνωση του ατμού. Για την κυκλοφορία του αέρα χρησιμοποιούνται ηλεκτρικοί ανεμιστήρες που φέρνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα στους χώρους μέσα από συσκευές κλιματισμού, ενώ παράλληλα βγάζουν από τους χώρους αυτούς αντίστοιχες ποσότητες μολυσμένου αέρα.

Τέλος, η διανομή γίνεται ως εξής:

Σε μια κεντρική μονάδα συγκεντρώνεται η ποσότητα ψύχους ή θερμότητας.

Στη συνέχεια η διανομή γίνεται [GLi] με θερμό ή ψυχρό νερό που μεταφέρεται από σωλήνες μικρής διαμέτρου στις συσκευές κλιματισμού, που είναι σε άμεση επικοινωνία με τον εξωτερικό χώρο.

ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ

Ανεμιστήρας – Fan

Εξατμιστήρας – Evaporator

Βαλβίδα εκτόνωσης – Relief valve

Συμπιεστής – Compressor

Συμπυκνωτής – Condenser

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *