Κλυταιμνήστρα – Clytemnestra

Κλυταιμνήστρα

Κλυταιμ(ν)ήστρα.  Κόρη του Τυνδάρεω και της Λήδας, βασίλισσα των Μυκηνών και γυναίκα του Ατρείδη Αγαμέμνονα. Η Κλυταιμνήστρα ήταν αδερφή της Ωραίας Ελένης, της Τιμάνδρας, της Φιλονόης, των Διόσκουρων (Κάστορα και Πολυδεύκη) και μητέρα του Ορέστη, της Ιφιγένειας και της Ηλέκτρας.

 Και οι τρεις αδερφές της, [GLi]σύμφωνα με τον ποιητή Στησίχορο, απάτησαν τους άντρες τους, γιατί ο πατέρας τους Τυνδάρεως δε θυσίασε στη θεά Αφροδίτη.

Ο Όμηρος την ονομάζει στην Ιλιάδα απλώς νόμιμη γυναίκα του Αγαμέμνονα, στην Οδύσσεια όμως τη χαρακτηρίζει ως άπιστη σύζυγο.

Ο Ευριπίδης αναφέρει ότι είχε παντρευτεί πρώτα τον Τάνταλο, τον οποίο σκότωσε ο Αγαμέμνονας. Κατά το διάστημα της απουσίας του άντρα της στον πόλεμο της Τροίας, η Κλυταιμ(ν)ήστρα συνδέθηκε ερωτικά με τον Αίγισθο.

Όταν ο Αγαμέμνονας γύρισε από την εκστρατεία, η Κλυταιμ(ν)ήστρα και ο Αίγισθος μαζί τον σκότωσαν, όπως επίσης και τη σκλάβα του Κασσάνδρα, που είχε φέρει από την Τροία.

Την Κλυταιμ(ν)ήστρα σκότωσε ο γιος της Ορέστης για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του.

Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *