Μουσακάς με αγκινάρες – moussaka with artichokes

Μουσακάς με αγκινάρες

ΥΛΙΚΑ

20  Αγκινάρες

Μισό κιλό  Κιμά

Ένα μέτριο κρεμμύδι

Ένα κουτί ντομάτα κονκασέ

250γρμ. Τριμμένο τυρί σκληρό

Αλάτι  –  Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Ένα λίτρο γάλα

Τέσσερις κουταλιές της Σούπας κόρν φλάουρ  (ή, νισεστέ)

Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο

Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον[GLi] κιμά, κατόπιν τον τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι, ρίχνουμε Αλάτι & Πιπέρι και μετά την ντομάτα το κονκασέ και τον αφήνουμε να βράσει, έως να πιεί όλα τα υγρά του. (Σχεδόν για μισή ώρα).

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό που έχουμε βάλει όπου τοποθετούμε μέσα εκεί τις αγκινάρες, όπου τις αφήνουμε να βράσουν για 10΄λεπτά, όπου κατόπιν τις σουρώνουμε.

Για την Μπεσαμέλ :   Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της Μπεσαμέλ και περιμένουμε να βράσει η κρέμα μας και να γίνει.

Μοντάρισμα :    Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε το ένα μέρος από τις αγκινάρες μετά ρίχνουμε τον κιμά, το μισό τριμμένο τυρί τις υπόλοιπες αγκινάρες, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και σαν τελείωμα την Μπεσαμέλ.

Ψήνουμε για 45΄ με 50΄λεπτά στους 180Ο, (έως να δούμε την Μπεσαμέλ μας να παίρνει χρώμα).

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *