Πόσο μάλλον όταν είναι έτοιμο βγαίνοντας από τον φούρνο μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Τι θα χρειασθούμε : Μία[GLi]Λαδόκολλα, ένα Ταψί. (ανάλογο).
Επίσης ο χρόνος Προετοιμασίας φούρνου : 10΄ Λεπτά.
Επίσης ο χρόνος Ψησίματος φούρνου : 20΄- 25΄ Λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
750γρμ. Φιλέτο Κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες. (Το λέμε στον χασάπι μας).
250γρμ. Νιφάδες Βρώμης.
1 Αυγό κτυπημένο.
1 Κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά, ή, καυτερή, (ανάλογα με τα γούστα σας).
1 Κουταλάκι του γλυκού Κάρυ.
1 Κουταλάκι του γλυκού Τσιμένι (Προαιρετικά)
Αλάτι.
Πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C
– Γυρισμένος στον Αέρα.
Έχουμε κομμένο το κοτόπουλο σε λωρίδες σε ένα πιάτο.
Ετοιμάζουμε 2 μπόλ,
Ένα μπώλ με το κτυπημένο αυγό
– και –
ένα μπώλ με την βρώμη.
Τρίβουμε τη βρώμη λίγο με το χέρι ώσπου να δημιουργήσουμε και μικρότερα κομμάτια για να πάει παντού στο πανάρισμα.
Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βουτάμε τις λωρίδες κοτόπουλου[GLi]στο αυγό, μετά στην βρώμη γυρνώντας για να καλυφτεί καλά το κοτόπουλο και τοποθετούμε τις παναρισμένες λωρίδες στο ταψί μας.
Ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 200ο C για 20΄ με 25΄ Λεπτά της ώρας.
Υστερόγραφο : Είναι κατευθείαν από Chef δοσμένο για εσάς.
Καλή Επιτυχία !