Ολύμπιοι Θεοί – Olympioi Theoi

Οι Ολύμπιοι Θεοί, είχαν μαλλιά και πρόσωπό που ακτινοβολούσε.

Οι Ολύμπιοι Θεοί, με την μορφή τους μάγευαν και γαλήνευαν και τα πιο άγρια θηρία της φύσης. Των Ολύμπιων Θεών[GLi]τα σώματά τους ήταν αρμονικά πλασμένα με τις τελειότερες αναλογίες.

Οι Δώδεκα Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων είναι έξη Θεοί (Άνδρες), και έξη Θεές (Γυναίκες), που κατοικούσαν στον Όλυμπο.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ

Από τους Άνδρες, ανώτερος[GLi]όλων ήταν ο Δίας, ο Θεός του ουρανού, ο Ποσειδώνας, Θεός της θάλασσας, ο Απόλλωνας, Θεός της μουσικής, ο Ήφαιστος, Θεός της φωτιάς, ο Ερμής, Θεός του εμπορίου και των γραμμάτων, ο Πλούτωνας, Θεός του Άδη, (Κάτω Κόσμου), ο Άρης, Θεός του Πολέμου.

Από τις γυναίκες, η Ήρα, ανώτερη Θεά απ` όλες τις Θεές, βασίλισσα του ουρανού και πιο πολύ των άστρων.
Η Αθηνά, Θεά της σοφίας και των γυναικείων τεχνών, η Άρτεμη Θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των άγριων ζώων και των δασών, η Αφροδίτη, Θεά της ομορφιάς, η Εστία Θεά της οικογενειακής ζωής, η Δήμητρα, Θεά της γεωργίας.

Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.