Υλικά :
1/2 Λίτρο Γάλα.
Λίγη Βανίλια.
90 – 100γρμ. Ζάχαρη λεπτή.
1 Ασπράδι Αυγού.
10 – 15γρμ. Καλαμποκάλευρο.
Εκτέλεση :
Βράζουμε το 1/2 λίτρο με το γάλα, ρίχνοντας μέσα και την Βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Ανακατεύουμε 90 – 100 γρμ. Ζάχαρη λεπτή, με το ασπράδι του αυγού.
Παρασκευάζουμε 10 – 15 γρμ. Καλαμπ[GLi]οκάλευρο με λίγο κρύο γάλα και χύνουμε το μείγμα σε γάλα, την ώρα που αυτό βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει, το ρίχνουμε σε ζεστό και το αφήνουμε να πήξη στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.