Περσεφόνη – Persefone

Περσεφόνη_Persefoni

(Μυθολογικό Λεξικό)

Ο Άδης (Πλούτωνας), την απήγαγε, γνωρίζοντας πως η Περσεφόνη δεν θα επέλεγε μία ζωή στο σκοτάδι.

Γέννησε τρία[GLi]παιδιά, αγόρια τον Ζαγρέα, τον Ευβουλέα και τον Σαβάζιο.

Ο Θεός Πλούτωνας την απήγαγε πηγαίνοντάς την στον κάτω κόσμο για την ομορφιά της. Ενώ η Θεά Δήμητρα την ζήτησε πίσω.

Ο Πλούτωνας δέχτηκε να  ανέβει στον πάνω κόσμο με μία συμφωνία. Να είναι στον Πάνω κόσμο έξι μήνες και στον κάτω κόσμο να είναι τους επόμενους έξι μήνες.

Έτσι όταν συμφωνήθηκε αυτό η θεά Δήμητρα από την χαρά της τους έξι μήνες είχε καλοκαιρία και τους άλλους έξι που δεν ήταν μαζί της η Περσεφόνη ήταν κακοκαιρία.

Στη Θεογονία του Ησίοδου αναφαίρετε η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλάτωνα, όταν αυτή βρισκόταν σε αγρούς μαζεύοντας άνθη μαζί με παρθένες αλλά και με τις Ωκεανίδες νύμφες καθώς μαζί της ήταν η Αθηνά, η Άρτεμης, την άρπαξε ο Πλούτωνας βγαίνοντας κάτω από το έδαφος την άρπαξε με το άρμα του, όπου τις κραυγές της Περσεφόνης δεν άκουσε κανείς, εκείνη την ώρα.

Αναφέρετε ότι θεωρήθηκε Θεά της Άνοιξης, των λουλουδιών, της βλάστησης αλλά και του κάτω κόσμου.

Σύμβολά της Περσεφόνης :   Ρόδι, σπόροι Δημητριακών, δάδα, λουλούδια, ελάφι.

Υστερόγραφο Συγγραφέως :   Την Περσεφόνη την [GLi] αντέγραψα από όπου αναφερόταν όπου το αποτέλεσμα εσείς μπορείτε να μου πείτε, αν είναι καλό!!..

Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.