Μην κόβεις τα καρότα πριν τα μαγειρέψεις.
– Το βράσιμο ολόκληρων των λαχανικών είναι η νέα μέθοδος υγιεινού μαγειρέματος. Επιστήμονες στην Υπηρεσία Γεωργικών Ερευνών των ΗΠΑ [GLi]διαπίστωσαν ότι οι πατάτες διατηρούν 50% περισσότερο κάλιο όταν μαγειρεύονται ολόκληρες παρά όταν είναι κομμένες. Επίσης, σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ σημειώνεται ότι τα ολόκληρα καρότα διατηρούν 25% περισσότερο από την ένωση φαλκαρινόλη, που καταπολεμά τον καρκίνο.
Μάλιστα, τα λαχανικά μπορεί να είναι πιο νόστιμα έτσι.
– Όταν μαγειρεύεις τα καρότα σε κομμάτια, σημαίνει ότι περισσότερες ενώσεις, όπως τα σάκχαρα και τα οξέα, διαρρέουν στο νερό.