Το Καλαμπόκι στην Αμερική – Corn in America

αγορά καλαμποκιού

(Βοτανική)

   Το Καλαμπόκι καλλιεργήθηκε πρώτη φορά στο Μεξικό πριν από 6.000 χρόνια περίπου.  .  .  . .

  Βαθμιαία έγινε βασικό είδος διατροφής σε όλη την αμερικανική ήπειρο.

   Οι Αζτέκοι και οι Μάγια έτρωγαν τορτίγια (πίτες από καλαμπόκι) σε κάθε γεύμα.

  Έβραζαν ολόκληρα τα καλαμπόκια, έβγαζαν το φλοιό και μετά τα έλιωναν, σχηματίζοντας πολτό.

   Η τορτίγια μαγειρευόταν [GLi] σε ένα κεραμικό σκεύος σε ανοιχτή φωτιά. Τις γέμιζαν με φασόλια, ή, κρέας με πολλά καρυκεύματα, όπου τις συνόδευαν  με καυτερή σάλτσα από πιπεριές τσίλι και τομάτα.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *