Η αγκινάρα είναι απαιτητική, γι` αυτό προσθέστε στο χώμα γύρω απ` τα φυτά οργανικά λιπάσματα κάθε άνοιξη, με λίγο λίπασμα το φθινόπωρο. . .
Το πότισμά της θα πρέπει να είναι τακτικό χωρίς υπερβολές.
Μετά και την τελευταία συγκομιδή, κόβουμε όλο το υπέργειο μέρος του φυτού σε επίπεδο κοντά στο έδαφος. Το αφήνουμε να περάσει η θερμή περίοδος. Κατά την αφύπνιση του το Φθινόπωρο οι οφθαλμοί της βάσης θα δώσουν πολλούς βλαστούς. Απ` όπου θα πρέπει να πάρουμε εμείς τους τρεις κύριους, όχι πάρα-πάνω.
Οπότε κόβουμε τους υπόλοιπους.
Η αγκινάρα σε γλάστρα θέλει τακτικό πότισμα και συχνή αλλαγή λιπάσματος.
Η συγκομιδή της συγκομίζεται, όταν έχει αποκτήσει το τελικό της μέγεθος, αλλά είναι ακόμη ανώριμη και δεν έχει σκληρύνει.