Για 2 μερίδες
Υ Λ Ι Κ Α
6 αυγά
Μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
2 κουταλιές τριμμένο κίτρινο τυρί
150γρμ. Σαλάμι αέρος Γερμανίας κομμένο σε φέτες
Μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Μία κουταλιά σούπας βούτυρο
Μία καυτερή κόκκινη πιπεριά
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε τέσσερα βήματα έτσι θα τα πούμε, . . .πάμε λοιπόν!
ΒΗΜΑ 1. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα των αυγών, μαζί με αλάτι & πιπέρι προσθέτοντας λίγο μαϊντανό αν θέλετε σε αυτό όμως το σημείο. Προσθέτω τώρα το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το τυρί. Ανακατεύω καλά όλα μου τα υλικά.
ΒΗΜΑ 2. Προσθέτω στο μείγμα το σαλάμι, το τυρί, την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το ελαιόλαδο.
ΒΗΜΑ 3. Αλείφω με το βούτυρο ατομικά φορμάκια (η τη φόρμα που ψήνουμε τα μαφίν) και τις γεμίζετε με το μείγμα.
ΒΗΜΑ 4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25΄λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν[GLi]οι ομελέτες μου.
Εάν δεν το κάνετε έτσι όπως αναφαίρεται δεν θα σας πετύχει. Γιατί εδώ είναι η μαγειρική τέχνη.