ΥΛΙΚΆ
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
τυρί φέτα 2 πλάκες
1 κούπα νερό
1 κούπα Ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2κτγ αλάτι
1 ξηρή μαγιά
Αλεύρι όσο πάρει
1 αυγό για το άλειμμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεκινώντας την κατασκευή μας σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το νερό, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, και μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο Αλεύρι πάρει.
Τα υλικά του μίγματος τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή που να μην [GLi]κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 50΄ λεπτά της ώρας ώστε να φουσκώσει.
Την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, όπου μετά παίρνουμε ένα μπολάκι τρίβουμε την φέτα, παίρνουμε ένα μπαλάκι όπου το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Κατόπιν παίρνοντας μία κουταλιά της τριμμένης φέτας την τοποθετούμε μέσα στο ανοιγμένο μπαλάκι το τρίμμα και κατόπιν το κλείνουμε έτσι ώστε να γίνει πάλι μπαλάκι και να μοιάζει με στρογγυλό ψωμάκι.
Μετά παίρνουμε ένα ταψί όπου του βάζουμε στην βάση λαδόκολλα. Όπου τοποθετούμε εκεί τα ψωμάκια μας που φτιάξαμε.
Κατόπιν τα σκεπάζουμε όπου και πάλι τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για να φουσκώσουν για άλλα 50΄ λεπτά της ώρας.
Ανάβουμε τον φούρνο αλείφουμε τα ψωμάκια με αυγό και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180ο βαθμούς. (Στον αέρα).
Δοκιμάστε τα! Ατελείωτη γεύση!
Θα εκπλαγείτε!