ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ :
Ένα κιλό Κιμά.
Ένα κρεμμυδάκι μέτριο.
Μία ντομάτα πουμαρό ψιλοκομμένη, ή, (1 Πουμαρό).
Λίγο λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά, να τσιγαριστεί και αυτός, μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε το[GLi]Πουμαρό, το αλάτι, και το πιπέρι, και κάποιο μπαχαρικό για αρωματισμό εγώ συνηθίζω να βάζω γαρύφαλλα (3 – 4 γαρύφαλλα).
Όπου μετά αφήνουμε να βράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ :
Ένα πακέτο Μακαρόνια Νο7, (η, το Νο. Που εσείς θέλετε).
Μία ντομάτα Κομοντόρι, ή, μία ντομάτα Pumaro ψιλοκομμένη
Λίγο Λάδι.
Λίγο Κρεμμύδι
Τρίμμα Τυρί (Μυζήθρα)
Ένα κοτόζουμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ανάλογο αλάτι αφήνοντάς το να βράσει το νερό.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα` αφήνουμε να βράσουν όσο λέει ο κατασκευαστής. (Ο κάθε κατασκευαστής στην συσκευασία τους, γράφουν τα συστατικά, αλλά και την ώρα βρασμού τους).
Γενικά τα μακαρόνια βράζουν μεταξύ των 7 λεπτών μέχρι και 10 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε ώστε να φύγει το νερό τους όλο. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά βάζουμε[GLi]ελαιόλαδο λίγο να ζεσταθεί και ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια, οπότε όπως ρίχνουμε τα μακαρόνια λίγα-λίγα ρίχνουμε και την μυζήθρα λίγη-λίγη.
Κλείνουμε την φωτιά, βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, ώστε να ανακινηθούν τα μακαρόνια μας.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Ελπίζω να σας άρεσε!