ΟΔΥΣΣΕΙΑ – Odyssey

Οδύσσεια

(Μυθολογία)

Το δεύτερο αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής επο[GLi]ποιίας. Γράφηκε από τον Όμηρο, πιθανώς πολύ αργότερα από το άλλο αριστούργημά του την Ιλιάδα.  .  .  .

   Η Οδύσσεια περιέχει τις περιπλανήσεις του Οδυσσέα, μέχρι που γύρισε στην Ιθάκη.

   Εκτός από τις περιπλανήσεις[GLi]του Οδυσσέα περιέχει :  Το ταξίδι του Τηλέμαχου στη Σπάρτη και στην Πύλο, για να μάθει νεότερα για τον πατέρα του. Την κατάσταση που είχε δημιου[GLi]ργηθεί στην Ιθάκη, στο παλάτι του, όπου οι μνηστήρες της Πηνελόπης γλεντούσαν την περιουσία του.

   Τη στάση της Πηνελόπης, που στην αρχή αρνιόταν κάθε συζήτηση για γάμο, ύστερα όμως, επειδή η πίεση των μνηστήρων κάθε μέρα και γινόταν μεγαλύτερη, υποσχέθηκε ότι θα πάρει απόφαση, όταν θα τελειώσει το ύφασμα, που ύφαινε για σάβανο του[GLi]πεθερού της γέρο Λαέρτη. Το πανί αυτό όμως ποτέ δεν τελείωνε, γιατί όσο ύφαινε την ημέρα, τη νύχτα καθόταν και το χαλούσε.

   Τέλος περιγράφει[GLi] την επιστροφή του Οδυσσέα [GLi]και την θανάτωση των μνηστήρων με βοηθό το γιό του Τηλέμαχο και τον πιστό του υπηρέτη Εύμαιο.

   Η Οδύσσεια από τους Αλεξανδρινούς έχει[GLi]χωρισθεί σε 24 ραψωδίες, με επικεφαλίδες τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφάβητου.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *