Ρουλέτα – Roulette

Ρουλέτα

Τυχερό παιχνίδι του οποίου εμπνευστής θεωρείται ο μαθηματικός και φιλόσοφος Πασκάλ, αν και ορισμένες πηγές αναφέρουν τη χρήση του στην Ιταλία πριν από την εποχή του Πασκάλ.

Βασικό εξάρτημα του παιχνιδιού είναι η ρουλέτα, από την οποία και το όνομα του παιχνιδιού, δηλαδή ένας βαθου[GLi]λωμένος δίσκος, ο οποίος στο εσωτερικό του και κοντά στον άξονα περιστροφής του έχει 37 χωρίσματα σε χρώμα κόκκινο και μαύρο εναλλάξ. Σε κάθε χώρισμα είναι γραμμένος και ένας αριθμός από το 0 ως το 36. Ο δίσκος μπαίνει σε περιστροφική κίνηση, ενώ μια μεταλλική μικρή σφαίρα ρίχνεται μέσα σε αυτόν. Με το σταμάτημα του δίσκου η σφαίρα καταλήγει σε ένα χώρισμα, του οποίου ο αριθμός κερδίζει.

Το παιχνίδι της ρουλέτας συνοδεύεται και από ένα ύφασμα (τσόχα) σε πράσινο χρώμα, πάνω στο οποίο και σε ειδικό πλαίσιο τοποθετούνται οι αριθμοί από το 0 ως το 36.

Οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν πάνω στην τσόχα και στις αντίστοιχες θέσεις, τους αριθμούς, το χρώμα, μονά ή ζυγά, στήλες ή ομάδες αριθμών κτλ.

Ο παίκτης του οποίου το νούμερο κέρδισε, αν ποντάρισε πάνω σε νούμερο, παίρνει 36 φορές το ποσό που ποντάρισε αρχικά. Στις άλλες περιπτώσεις πονταρίσματος κερδίζει ανάλογα τόσες φορές το αρχικό ποσό, όπως καθορίζεται από τον κανονισμό.

Η μέθοδος του πονταρίσματος πάντα σε μονά ή ζυγά ή στο ίδιο χρώμα με συνεχή διπλασιασμό του ποσού στηρίζεται στο νόμο των πιθανοτήτων και αποδίδει σίγουρο, αλλά ελάχιστο κέρδος.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *