(Chef – Ορεκτικά)
Υλικά :
250γρμ. Ρεβίθια βρασμένα.
1 κουταλιά σούπας κύμινο.
150γρμ. Ταχίνι.
3 σκελίδες σκόρδο.
200ml. Ζωμός ρεβιθιών.
150γρμ. Λάδι.
4 κουταλιές σούπας λεμόνι.
100ml. νερό.
Γαρνιτούρα : Μαϊντανό, πάπρικα και λίγο λάδι.
Εκτέλεση :
Ξεκινώντας – Μουλιάζουμε[GLi]τα ρεβίθια σε νερό για τουλάχιστον 10 – 12 ώρες.
- Την επομένη τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για μία ώρα περίπου.
Κατόπιν – Τα σουρώνουμε και κρατάμε 200γρμ., από το νερό που τα βράσαμε.
Μετά – Παίρνουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μας καθώς επίσης εκεί βάζουμε και όλα τα παραπάνω υλικά μας. Κλείνουμε το καπάκι του μπλέντερ και τα κτυπάμε όλα μαζί ώστε να γίνουν μία πάστα.
Τοποθετούμε την πάστα σε μπολ, ή πιατέλα.
Στο τέλος το γαρνίρουμε με δύο τρία φύλλα μαϊντανού και ρίχνουμε λίγο πάπρικα ακόμη αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο λαδάκι από πάνω τους.
Αυτό ήταν!
Απλό δεν είναι;
Το μάθατε κιόλας!
Tips – Πρόσθετο σημείο για το Χούμους : Επίσης[GLi]μπορείτε να το αλείψετε στο ψωμί. Επίσης μπορείτε να το κάνετε το ψωμί κυβάκια βάζοντάς του από πάνω κάτι πρόσθετο, όπως λίγο γαλοπούλα, ή κάποιο αυγό, ή ακόμη και μισή ελιά. Όταν έχετε καλεσμένους σε ρεβεγιόν, ακόμη και σε πάρτι. . .