(CHEF…)
ΥΛΙΚΑ
400γρμ. Αλεύρι που φουσκώνει
250γρμ. Ζάχαρη άχνη
200γρμ. Ηλιέλαιο
250γρμ. Χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. Γλυκού κανέλα
¼ κουτ. Γαρίφαλλο
2 βανίλιες
Για το πασπάλισμα του ταψιού, ή, φόρμας.
Ηλιέλαιο
1 κουτ. Αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον[GLi] χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, τις βανίλιες, το γαρίφαλο, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Αφού τα έχουμε όλα τα πάρα πάνω, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Παίρνουμε μία φόρμα βάζοντας μέσα την λαδόκολλα όπου αλείφουμε με ηλιέλαιο την φόρμα, (όλο το εσωτερικό της φόρμας).
Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας αλεύρι πασπαλίζοντας το να κολλήσει σε όλη την φόρμα και αυτό που περισσεύει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μα μία μαρίζ και το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα.
Το στρώνουμε [GLi]ομοιόμορφα και το χτυπάμε 2-3 φορές πάνω.
Ψήνουμε στους 180ο (Βαθμούς) για 55΄ λεπτά της ώρας όχι στον αέρα αλλά στο πάνω κάτω, όπου με το μαχαίρι κοιτάμε το ψήσιμο που βρίσκεται.
Η κατασκευή της ήταν επιτυχείς!
Καλή επιτυχία σε όποιον την φτιάξει!