Το αλάτι είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από ένα σπίτι. Χωρίς ζάχαρη είναι δυνατόν να περάσουμε μία ημέρα, . . .αλλά χωρίς αλάτι είναι πραγματικά αδύνατον να ετοιμάσουμε ένα φαγητό.
Εδώ σας έχω μερικά παραδείγματα:
Αλάτι για το τηγάνι!
Όταν το τηγάνι, ή, η κατσαρόλα έχουν καεί, βάζουμε τα σκεύη σε χαμηλή φωτιά και αραδιάζομαι μέσα στα σκεύη [GLi]λίγο αλάτι. Μετ` ολίγον τρίψτε τα με ένα λεπτό χαρτί ώσπου να καθαρίσουν εντελώς. Θα φύγουν οι καμένες ουσίες και μαζί το μαύρισμα από τον πυθμένα του σκεύους.
Αλάτι για την γυάλινη καράφα!
Οι γυάλινες καράφες του νερού καθαρίζουν τέλεια με ξύδι και ψιλό αλάτι. Χτυπήστε τες δυνατά και μετά ξεπλύνετε τα γυάλινα σκεύη με άφθονο νερό. Θα καθαρίσουν αλλά και θα γυαλίσουν, (σαν καινούρια).
Αλάτι για τα λουλούδια!
Εάν έχουμε λουλούδια σε βάζο θα μείνουν φρέσκα και δροσερά περισσότερο καιρό, αν μέσα στο νερό διαλύσουμε κάθε φορά της αλλαγής και λίγο αλάτι.
Μέσα στο νερό που πρόκειται να βράσουμε αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι για να μην σπάσουν, ή, ραγίσουν τα φλούδια τους.
Αλάτι για τις γαργάρες!
Το χλιαρό νερό με λίγο αλάτι διαλυμένο μέσα είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για γαργάρες εναντίον των ερεθισμών του λαιμού.
Χοντρό & Ψιλό Αλάτι : Υπάρχει ψιλό αλάτι και χοντρό αλάτι. Το χοντρό είναι περισσότερο για την κουζίνα και το ψιλό είναι περισσότερο για το τραπέζι. Το χοντρό αλάτι είναι ποιο δυνατό από[GLi]το ψιλό, γι` αυτό και είναι κατάλληλο για να βράζετε τα χορταρικά και τα κρεατικά.
Συμβουλές : Όταν βράζετε μην βάζετε πάρα πολύ αλάτι διότι χάνει το χρώμα του το φαγητό όπως π.χ. τα χόρτα.
Συμβουλές : Όταν σας πέφτει πολύ αλάτι βάζετε μέσα στο φαγητό λίγο ψωμί για να πέσει η αλμύρα.