Μακαρόνια με τυρί – Makaronia me tyri

makaronia me tyri

ΥΛΙΚΑ :

Ένα πακέτο Μακαρόνια Νο7, (η, το Νο . . Που εσείς θέλετε)

Λίγο Λάδι.

Τρίμμα Τυρί (Μυζήθρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ανάλογο αλάτι αφήνοντάς το να βράσει το νερό.

Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα` αφήνουμε να βράσουν όσο λέει ο κατασκευαστής. (Ο κάθε κατασκευαστής στην συσκευασία τους, γράφουν τα συστατικά, αλλά και την ώρα βρασμού τους).

Γενικά τα μακαρόνια βράζουν μεταξύ των 7 λεπτών μέχρι και 10 λεπτά.

Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε ώστε να φύγει το νερό τους όλο.

(Εργένικος, ή, φοιτιτικός τρόπος).  Πώς τα σουρώνω; Χωρίς να χρησιμοποιώ τίποτε απολύτως; Να έτσι, ανασηκώνω το καπάκι της κατσαρόλας λίγο από την κατσαρόλα και χύνω το νερό που υπάρχει μέσα[GLi]εννοείται προσεχτικά να μην καώ με το βραστό νερό. Μετά τοποθετώ το λάδι από πάνω τους και βάζω την μυζήθρα λίγη στην κατσαρόλα μου και την υπόλοιπη όταν τα σερβίρω στο πιάτο μου. Αυτός είναι ο εργένικος απλός τρόπος, ή, φοιτητικός….

(Κανονικός Τρόπος). Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο λίγο, να ζεσταθεί, και ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια, οπότε όπως ρίχνουμε τα μακαρόνια  λίγα-λίγα, ρίχνουμε και την μυζήθρα λίγη-λίγη.

Κλείνουμε την φωτιά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.   

Ελπίζω να σας άρεσε!

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *